Metsäojan kaivuuta JCB JZ70:lla

Koneurakointi

Tilallamme suoritamme myös laaja-alaisesti traktori- ja kaivinkoneurakointia. Koneurakoinnin toimialueeseemme kuuluu keskinen Kymenlaakso n. 30 km säteellä Hurukselan kylästä. Isompia koneurakoita varten voimme lähteä toki kauemmaskin. 

Keväällä 2010 hankittu tela-alustainen kaivinkone JCB JZ70 painaa 8 tonnia ja on varustettu energiapuun korjuuseen tarkoitetulla Naarvan sykeharvesterilla. Todella pienen pintapaineen (jopa pienempi kuin kävelevä ihminen!), kone soveltuu erinomaisesti vaikkapa suoperäisten männiköiden käsittelyyn. Harvesterin vaihto kauhavarustukseen kestää vain pienen tovin, joten puuston, metsäojien ja -teiden kunnostus onnistuu yhdellä kertaa, eikä aikaa ja rahaa kuluttavia koneiden siirtoja tarvita. Kaivinkoneeseen on myös TMK Energiakoura, joka soveltuu pusikoituneiden teiden ja peltojen reunojen raivaamiseen. Tällä kouralla katkeaa paksumpikin puu! 
Paitsi metsätöitä, kaivurilla tehdään luonnollisesti myös tavallisia maanrakennustöitä. JCB sopii mainiosti peltojen salaojitukseen, pihojen kunnostukseen, perustusten ja ojien kaivuuseen, aidatuille ja ahtaille teollisuusalueille ja yleensäkin kaikkiin paikkoihin joihin on turha tunkea isoa ja raskasta konetta.

Puunkaatoa JCB JZ70:lla + Naarvan sykeharvesterilla.

Kaivinkoneella kaadetaan ja traktorilla ajetaan. Tilan "ykkösnyrkki" metsäurakointiin on MF 4355 + Patu 8T/203T nosturikärry. Notkea yhdistelmä sopii mainiosti ensiharvennuskohteiden sekä risu- ja polttopuusavotoiden ajokoneeksi. Monipuolisiin peltotöihin ja urakointeihin käytetään myös Valtra n141 traktoria. Valtran perään löytyy kätevä leppä 255 lumilinko, jolla hoidetaan pihojen ja teiden lumenauraus. 

Peltötöihin meiltä löytyy kaikki luomutilalla tarvittavat koneet. Heinätöihin löytyy niittokone, pöyhijä, pyöröpaalain ja käärijä. Maata muokataan kyntoauroilla ja äeksillä (hankmo, s-piikki). Puinteihin löytyy Massey-Ferguson 530s puimuri ja kylvöihin mm. 4 metriä leveä Tume combimaster kylvölannoitin.

12 tonnin Juto-maansiirtokärryt
 vaihtolavalla ottavat kyytiinsä paitsi vähän isompiakin kivenrötköjä, myös kaivinkoneemme. Metsä- ja maansiirtokaluston lisäksi meiltä löytyy lanaa, hiekoitinta, vinssiä ym

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti palveluitamme! Markus Mattila,

puh 050 461 7553.

Valtra n141 traktori

Polttopuut

Koivu- vai sekahalkoa? Klapina vai metrisenä? Tuommeko pihallesi vai piipahdatko jutustelemaan ja siinä sivussa mätetään peräkärri täyteen? Meiltä saat polttopuut juuri sellaisina kuin ne haluat, Kotka-Anjalankoski-alueelle. Yli 5 kuution tilaukset toimitamme kotiisi. Alle 5 kuution erät voit noutaa meiltä vaikkapa peräkärryllä.

Kuvateksti

Kaadettuja puita kasassa.